Ord man skal kunne stave til mandal

ord man skal kunne stave til mandal

Kjapt OG lett: Didrik Hoff (17) fra Bergen bruker mye forkortelser på SMS og chat fordi det er kjappere. Da vi systematiserte eksemplene, så vi at det var en rekke gjengangere, og flest problemer var det med sammensatte ord, sier Torbjørg Breivik. Mange ord var nok beint fram konstruerte. Ofte kan vi se at den grammatiske kompetansen hos ungdomsskoleelever er sterkere enn de som har gått ut av videregående skole. Meld deg inn i Riksmålsforbundet! (Denne petiten sto på trykk i Trønder-Avisa Pluss lørdag.

Nye: Ord man skal kunne stave til mandal

Flæ fylla, kawaii søtt (fra japansk tæsje å stjele (fra berbisk) Ålø! Du kan kalle den en råvareleverandør på språkfeltet, og den burde bli bedre kjent. Det flotte er at de unge ønsker å lære flere språk. ord man skal kunne stave til mandal

Videos

Homeclips Series Episode 7 - Cum Deep Cuz I Wont Stop Til I Get Every Drop! ord man skal kunne stave til mandal

Men: Ord man skal kunne stave til mandal

Dette henger trolig sammen med at disse språkene snakkes av store minoritetsgrupper i Norge. Ettersom Office-programmene er så utbredt, ikke minst blant skoleelever som skal lære å skrive, mente vi at det var viktig å ta initiativ til å gjøre noe med dette. På den annen side ville den ikke godta alminnelige norske ord som jerv og teselskap. Uten de rette reglene og unntakene for sammensatte norske ord, for eksempel vår bruk av fuge-s og fuge-e, kan det føre til at et retteprogram setter malplasserte røde streker. Eg har nynorsk på alle kantar no, og eg er overbevist.» Eg meinte verkeleg det. Djække - skal vi stikke, er et ord jeg lærte i Oslo, for eksempel, forklarer Didrik.

Ord man skal kunne stave til mandal - Sju norske

Det sier professor Bente Ailin Svendsen ved Senter for flerspråklighet ved Universitetet i Oslo. Det norske språket har tatt en heftig vending de siste årene, i alle fall hos kidsa (ungdommen m). Nettopp slike misvisende røde streker under sammensatte norske ord er det problemet flest brukere har kritisert Office-stavekontrollen for.

Om ord man skal kunne stave til mandal

Vis alle innlegg av ord man skal kunne stave til mandal →

En Kommentar på “Ord man skal kunne stave til mandal”

  1. Men det at vi låner ord. Skoleelever på alle trinn, fra Alta.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket *